Salát s pečenými kapustičkami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Upečené kapustičky, opečené kapustové chipsy a granátové jablko – to je základ tohoto svěžího a přitom výživného salátu. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak vynikající majonézový dresink s hořčicí, citronem a javorovým sirupem.

Ingredience

  • 350 g kapustiček
  • 200 g kadeřávku
  • 75 g pekanových ořechů (nebo vlašských)
  • 1 granátové jablko
  • 3 lžíce majonézy Hellmann´s
  • ½ čajové lžičky bílé miso pasty
  • ½ lžíce hořčice
  • Šťáva z ½ citronu
  • Citronová kůra
  • ½ Lžíce javorového sirupu / medu
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

Předehřejte troubu na 180°C. Omyjte kapustičky a odstraňte všechny černé vnější listy a tvrdé spodky.

Nakrájejte kapustičky na proužky a položte je na pekáč. Pokapejte olivovým olejem, dobře osolte a opepřete, promíchejte tak, aby byly rovnoměrně pokryté olejem. Pečte 20 minut, dokud nebudou křupavé, občas promíchejte, aby se pekly rovnoměrně.

Kadeřávek natrhejte na kousky sousta a rozložte na další pekáč. Pokapejte olivovým olejem a dobře osolte a opepřete. Pečte 15 minut na spodním roštu, občas promíchejte, aby se pekly rovnoměrně.

Pekanové ořechy rozložte na malý pekáč a pečte 7-10 minut, dokud nebudou lehce zhnědlé a voňavé. Lze také opéct na sucho na pánvi. Hrubě nasekejte a dejte stranou.

Mezitím připravte zálivku. V misce rozšlehejte majonézu, miso, hořčici, šťávu z poloviny
citronu a javorový sirup. Ochutnejte a upravte podle své chuti.

Vyndejte semínka granátového jablka.

Smíchejte všechny ingredience, navrch ozdobte extra oříšky, zálivkou a semínky granátového jablka.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept