Příprava
V menším hrnci zahřejeme mléko s 200 ml vody a solí. Šleháme, vmícháme polentu a na mírném ohni vaříme 1–2 minuty. Do polentové směsi přidáme parmazán a promícháme.
Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Na ni vlijeme horkou polentovou směs a uhladíme. Necháme vychladnout.
Červené zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Dobře ho prohněteme rukama (doporučujeme použít jednorázové rukavice). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Jogurt smícháme s majonézou, bylinkami a agávovým sirupem. Zelí a cibuli s touto zálivkou promícháme.
Z vychladlé polenty vykrajujeme hvězdicovou formičkou hvězdičky. Osmažíme je ve velké pánvi, na které jsme si rozehřáli tuk. Hvězdičky opékáme na středním plameni 3–4 minuty z každé strany – chceme je nazlátlé a křupavé.
Salát z červeného zelí podáváme s polentovými hvězdičkami.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář