Salát z červeného zelí s polentovými hvězdičkami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Červené zelí je levný druh zeleniny, který je skoro furt k mání a navíc je doslova nabitý vitaminy. V kuchyni se s ním dá kouzlit. V tomto receptu zjistíte, jak z něj připravit chutný salát s jogurtovým dresinkem. Aby to ale nebyla taková nuda, budeme ho servírovat s hvězdičkami z opečené polenty.

Ingredience

  • 125 ml mléka
  • 1⁄4 lžičky jodizované soli
  • 100 g polenty
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 450 g červeného zelí (F50F)
  • 1 malá červená cibule
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy Hellmann's Original
  • Hrst sušených italských bylinek
  • 1 lžička agávového sirupu​​
  • 60 g semínek granátového jablka
  • 1 lžíce másla (margarínu)

Příprava

V menším hrnci zahřejeme mléko s 200 ml vody a solí. Šleháme, vmícháme polentu a na mírném ohni vaříme 1–2 minuty. Do polentové směsi přidáme parmazán a promícháme.

Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Na ni vlijeme horkou polentovou směs a uhladíme. Necháme vychladnout.

Červené zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Dobře ho prohněteme rukama (doporučujeme použít jednorázové rukavice). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Jogurt smícháme s majonézou, bylinkami a agávovým sirupem. Zelí a cibuli s touto zálivkou promícháme.

Z vychladlé polenty vykrajujeme hvězdicovou formičkou hvězdičky. Osmažíme je ve velké pánvi, na které jsme si rozehřáli tuk. Hvězdičky opékáme na středním plameni 3–4 minuty z každé strany – chceme je nazlátlé a křupavé.

Salát z červeného zelí podáváme s polentovými hvězdičkami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept