Salát z fazolek s křupavou slaninou a báječným majonézovým dresinkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

I salát dokáže zasytit a plnohodnotně zastoupit hlavní chod – pokud je plný zeleniny, luštenin a semínek. Korunu mu nasazuje skvělý majonézový dip s libečkem. Zkuste tento jednoduchý recept a dejte nám vědět, jak vám chutnalo!

Ingredience

  • 300 g malých zelených fazolek
  • 200 g zelených fazolových lusků (čerstvých nebo mražených)
  • 100 g dýňových semínek
  • 200 g slaniny
  • 100 g sušených rajčat
  • 50 g rozinek
  • 1 červená cibule
  • 100 g majonézy Hellmann's
  • 50 ml jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce čerstvého nebo sušeného libečku
  • Pepř

Příprava

V hrnci přivedeme k varu větší množství vody, kterou osolíme. Fazolky v ní vaříme asi 8 minut. Pak k nim přidáme fazolové lusky a vaříme dalších 10-12 minut. Fazole zbavíme slupky.

Slaninu nakrájíme na kousky a vysmažíme z ní škvarky. Ty pak přendáme na papírovou utěrku.

Škvarky smícháme s fazolkami a lusky. Do salátu pak přidáme červenou cibulku nakrájenou nadrbno, kousky sušených rajčat, rozinky a dýňová semínka.

V mističce rozmícháme cukr v octu, přidáme nasekaný libeček a majonézu. Umícháme dip, který osolíme a opepříme dle chuti.

Salát smícháme s dipem a necháme v lednici hodinu odležet.

Tip na závěr : Pokud máte rádi česnek, můžete si ho přidat i do salátu. Na tento salát by měl stačit jeden utřený stroužek.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept