Salát z quinoy se sušenými rajčaty a ředkvičkami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento salátek poslouží jako příloha k obědu či jako lehčí večeře.

Ingredience

  • 500 g rajčat (F50F)
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g červené quinoy (F50F)
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 250 g fava fazolek
  • Čerstvá bazalka
  • 50 g ředkviček
  • 1 citron
  • 1 avokádo

Příprava

Troubu předehřejeme na 150 stupňů.

Plech na pečení vymažeme olejem, položíme na něj čtvrtky rajčat, okořeníme a dáme péct. Aby byla částečně vysušená, potřebují tak 30 minut pečení.

Na pánvi na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme quinou, bujón a zalijeme půl litrem vroucí vody. Vaříme asi 10 minut a quinou pak dáme stranou.

Ve větší míse smícháme vychladlou quinou se sušenými rajčaty, fava fazolkami, kousky avokáda a půlkami ředkviček. Dochutíme čerstvou bazalkou a šťávou i kúrou z jednoho citronu.

Tip na závěr : Salát můžeme posypat čerstvou řeřichou a/nebo olivami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept