Příprava
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a dle chuti osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso z obou stran dozlatova opečeme.
V misce smícháme majonézu, hořčici, olivový olej, špetku soli a pepře. Vše dobře rozmícháme do hladkého dresinku. Podle chuti můžeme přidat ještě trochu citronové šťávy, pokud chceme kyselejší chuť.
Římský salát omyjeme, důkladně osušíme a natrháme nebo nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl.
Do větší mísy vložíme salát a rajčata. Přidáme nakrájené kuřecí maso, vše lehce promícháme a přelijeme připraveným dresinkem. Na závěr přidáme parmezán.
Salát z římského salátu s kuřecím prsem podáváme čerstvý, ideálně ihned po přípravě, aby si zachoval svou svěžest a křupavost. Hodí se jako lehký oběd nebo večeře, případně i jako součást slavnostního menu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář