Salát ze špenátu a kapusty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vynikající salát doslova nabitý vitaminy.

Ingredience

  • 200 g špenátu
  • 200 g kapusty (F50F)
  • 50 g řeřichy
  • 100 g sušených rajčat
  • 2 avokáda
  • Rostlinný olej
  • 250 g tofu
  • 1 polévková lžíce koření Knorr česnek s provensálskými bylinkami
  • 2 citrony
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

Nejprve si připravíme tofu – nakrájíme ho na centimetrové kostičky a opečeme na oleji dozlatova. Dochutíme česnekem, solí a pepřem.

Špenát omyjeme a nahrubo nasekáme. Kapustu spaříme vroucí vodou, zchladíme proudem studené vody a nasekáme.

Špenát a kapustu dáme do mísy a smícháme s řeřichou, sušenými rajčaty, plátky avokáda, šťávou z citronu (můžeme přidat i nastrouhanou kůru) a olejem.

Nakonec přidáme křupavé kostičky tofu.

Tip na závěr : Do salátu se báječně hodí domácí krutony – stačí nasucho opéct kostičky celozrnného chleba.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept