Salátové loďky s čočkovou směsí (vegan)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tyhle loďky z listů ledového salátu plněné směsí z červené čočky, zeleniny a koření jsou parádní občerstvení pro návštěvu. Nebo lehčí večeře skoro bez sacharidů. Výborně se tedy hodí pro ty, kteří počítají kalorie a snaží se trochu zhubnout. Díky čočce zasytí, dodají bílkoviny a přitom jsou plné zeleniny.

Ingredience

  • 125 g červené čočky (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového​​
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 1/2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • Listy z jednoho až dvou ledových salátů
  • 2 jarní cibulky
  • 65 g nasekaných vlašských ořechů (F50F)
  • 1 lžíce koriandru
  • Sezamová semínka (F50F)

Příprava

Čočku propláchneme a s bujonem uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Dáme stranou.

Připravíme si zeleninu: červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme nakrájíme nahrubo. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. Česnek oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Zázvor oloupeme (nejlépe to jde lžičkou) a nastrouháme najemno.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm papriku s cibulí. Po pár minutách přidáme mrkev, česnek a zázvor a ještě minutku zarestujeme.

Do směsi přidáme uvařenou čočku, hoisin omáčku, rýžový ocet a sezamový olej.

Směs necháme vychladnout a poté ji lžící servírujeme do salátových listů. Posypeme ořechy, koriandrem, kolečky jarní cibulky a zasypeme sezamovými semínky. Můžeme hodovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept