Samosa se zeleným hráškem a veganským mletým

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Samosy jsou indické smažené placičky. Skvěle se hodí jako předkrm, nebo na party. Vyzkoušejte tuto bezmasou variantu!

Ingredience

  • 2 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 1 balení filo těsta
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička garam masaly
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 svazek koriandru
  • Šťáva z 1 citronu
  • 150 g zeleného hrášku (zmraženého)
  • Sůl a pepř
  • Kukuřičný škrob

Příprava

Nakrájíme cibuli, česnek a chilli papričku, kterou předtím zbavíme semínek, a opekáme v hlubší pánvi dozlatova. Přidáme nastrouhaný zázvor, kmín, kurkumu a chilli. Prohřejeme.

Do pánve přihodíme hrášek a půl šálku vody. Pár minut vaříme.

Do směsi přidáme kokos, masalu a nasekané listy koriandru. Zahřejeme.

Na závěr do směsi přidáme veganské mleté a šťávu z citronu.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Čtverce filo těsta plníme připravenou směsí a skládáme do trojúhelníků. Budou nám lépe držet pohromadě, když okraje přilepíme směsí vody a kukuřičného škrobu.

Pečeme 10 minut a podáváme.

Tip na závěr : Samosy jsou vynikající s čerstvým mangovým chutney!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept