Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Máte málo času? Připravte si doma tento rychlý a chutný oběd – klasický a poctivý segedínský guláš s houskovým knedlíkem.

Ingredience

  • 300 g libového vepřového bůčku
  • 300 g vepřového plecka
  • 200 g cibule nasekané na jemno
  • 20 g mleté sladké papriky
  • 40 g rajčatového protlaku
  • 250 g bílého kysaného zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • Pepř, sůl, kmín, bobkový list
  • Sádlo nebo olej na smažení
  • 1 l vody
  • 1 hovězí bohatý bujon Knorr
  • Bílá instantní jíška Knorr

Příprava

Na tuku opečeme nasekanou cibuli do světle hnědé barvy, přidáme nakrájené maso na kostky a orestujeme.

Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a bobkový list. Opět restujeme a nakonec zalijeme vodou a vložíme kostku bujonu. Provaříme, ochutíme solí a pepřem a necháme dusit pod pokličkou, dokud maso nezměkne.

Následně zahustíme jíškou a zjemníme smetanou na šlehání, přidáme zelí. Provaříme dalších 10 minut a můžeme podávat.

Jako přílohu podáváme houskový knedlík a omáčku při servírování zjemníme zakysanou smetanou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept