Sekaná jako od babičky

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sekaná je vděčné jídlo. Můžete si ji dopředu připravit a pak jen upéct. Je jednoduchá a velmi chutná. Dá se jíst teplá s kaší nebo studená s chlebem, takže zaboduje nejen jako chutný oběd, ale i jako svačina.

Ingredience

  • 500 g mletého masa mix vepřového a hovězího
  • 1 vajíčko
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 ml mléka
  • 2 toustové chleby
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře

Příprava

Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme ho mlékem. Toustový chléb opečeme v topinkovači a vychladlý nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme a slaninu nakrájíme nadrobno (dva plátky slaniny si necháme stranou).

V míse smícháme mleté maso, vajíčko, sůl, pepř, česnek, cibuli, slaninu a rohlík namočený v mléce. Hmotu důkladně propracujeme, přidáme opečené kostičky z toustového chleba a zlehka promícháme.

Z hmoty vytvarujeme váleček, vložíme ho do pekáče a potřeme vodou. Navrch položíme dva plátky slaniny, podlijeme vodou do výšky asi 2 cm.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 1 hodinu. Během pečení přelíváme vypečenou šťávou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept