Sendvič ala Rouben

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pro někoho možná lehce netypická kombinace chutí, ale věřte nám – tento sendvič rozhodně stojí za vyzkoušení! Lehká pikantnost a kyselost skvěle ladí s pastrami, zatímco tatarská omáčka Hellmann's vše krásně propojí a dodá extra šťavnatost!

Ingredience

  • 8 plátků žitného chleba
  • 400 g pastrami
  • 200 g kysaného zelí, okapaného a vyždímaného do sucha
  • 8 plátků sýra ementál
  • 4 polévkové lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • červená cibule
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • máslo nebo olej na opečení

Příprava

Nejprve 4 plátky žitného chleba a namažte dostatečným množstvím tatarské omáčky a zbylé chleby poté potřete dijonskou hořčicí. Na tatarskou omáčku položte plátek švýcarského sýru a na něj porci plátků hovězího masa. Navrch přidejte hojné množství kysaného zelí. Na zelí položte několik plátků tence nakrájené cibule. Na závěr přeložte vrchním plátkem chleba s hořčicí a sendvič jemně přitiskněte k sobě.

A nesmíme zapomenout na křupavost! Sendvič zvenku potřete tenkou vrstvou změklého másla a pomalu ho opečte nebo ogrilujte. Na středním ohni to bude trvat asi 3- 4 minuty z každé strany nebo dokud nebude chléb zlatohnědý a sýr roztavený. Před rozkrojením na polovinu sendvič vyjměte z pánve a nechte ho minutu nebo dvě vychladnout. 

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept