Sendvič s avokádem a vejcem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Milujete avokádo? Vyzkoušejte náš jednoduchý, ale přitom lahodný sendvič s avokádem a vejcem, který si zamilujete hned po prvním soustu. Perfektně se hodí jako rychlá snídaně nebo lehký brunch. Tento recept kombinuje křupavý chleba s avokádem a vejcem, svěží okurku, výživné klíčky a jemný čedar se sametovou tatarskou omáčkou Hellmann's.

Ingredience

  • 2 plátky kváskového chleba
  • 2 plátky sýra gouda
  • 1/2 avokáda
  • 1/4 okurky
  • 1 vejce
  • 2 listy kadeřavé kapusty
  • 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • alfalfa klíčky (vojtěšky) nebo jiné, vaše oblíbené klíčky
  • sůl a pepř podle chuti
  • máslo nebo olej na opečení

Příprava

Uvařte vejce natvrdo – dejte jej do hrnce s vodou, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 9–12 minut. Poté zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte na plátky. Osolte a opepřete.

Kapustu spařte v horké vodě na 2–3 minuty, poté slijte. Pro výraznější chuť ji můžete pokapat olivovým olejem a citronovou šťávou.

Chleba s avokádem a vejcem začněte připravovat opečením plátků chleba – na pánvi nebo v toustovači dozlatova.

Jeden plátek chleba potřete tatarskou omáčkou. Postupně na něj pokládejte plátky okurky, klíčky, vejce, avokádo, sýr a kapustu.

Přiklopte druhým plátkem chleba, opět potřete tatarskou omáčkou dle chuti.

Tip na závěr : Tento chleba s avokádem a vejcem můžete upravit i na vegetariánský brunch přidáním rajčat nebo červené cibulky. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept