Příprava
Nejprve rozehřejte pánev na středně nízké teplotě. Na pánev přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli, zalijte ji trochou vody a duste pod pokličkou, dokud nezesklovatí. Poté pokličku odklopte a nechte vodu odpařit. Přidejte olej a cibuli pomalu smažte do tmavě zlaté barvy, což bude trvat ještě asi 20 minut. Nakonec cibuli osolte, posypte cukrem a černým pepřem.
Dolní plátek chleba rovnoměrně potřete tatarskou omáčkou a zasypte vrstvou nastrouhaného sýru čedar. Navrch položte karamelizovanou cibuli a plátky čerstvých fíků (nebo ovoce dle vlastního výběru). Vše zakryjte plátky sýru gouda a poté vrchním plátkem chleba.
Rozpalte velkou pánev nebo grilovací rošt na středním plameni. Na pánev přidejte 1 lžíci másla a nechte ho rozpustit. Sendviče vložte na pánev a opékejte je asi 2 až 3 minuty z každé strany nebo dokud chléb nezezlátne a sýr se nerozpustí. K rychlejšímu roztavení sýru můžete použít pokličku. V případě potřeby přidejte na pánev při obracení sendvičů více másla, aby se nepřichytily a dosáhly křupavého, zlatavého povrchu.
Podávejte samotné nebo s vaším oblíbeným salátem. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář