Příprava
Nejprve si rozehřejte gril nebo pánev na středně silném ohni. Filety z lososa potřete olivovým olejem, ochuťte solí, pepřem, citronovou kůrou, citronovou šťávou a sušeným (nebo čerstvým) koprem. Filety položte kůží dolů na gril nebo na pánev a grilujte je asi 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nejsou propečené a snadno se odlupují vidličkou. Po upečení lososa stáhněte z ohně a nechte ho chvíli odpočinout.
Ciabattu nebo bagetu rozřízněte napůl tak, aby se kousky pečiva úplně neoddělily (vznikne nám kapsa) a vnitřek potřete dostatečným množstvím tatarské omáčky. Na tatarskou omáčku položte listy salátu a filety z lososa. Podle chuti přidejte plátky okurky, červenou cibuli, kopr nebo klíčky. Ihned podávejte s oblíbenou přílohou, například s hranolky, zelným salátem nebo jednoduchým zeleným salátem. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář