Silný kuřecí vývar

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Silný kuřecí vývar je poctivá domácí polévka, která zasytí i povzbudí. Skvěle se hodí jako předkrm, ale také jako léčivá polévka při nachlazení. Tento jednoduchý recept využívá běžné suroviny a je skvělý pro celou rodinu.

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna (nebo 300–400 g kuřecího masa s kostí)
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 1 menší kousek celeru
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 kelímky kuřecího bujónu Knorr (na 1,5 l vody)
  • 1,5 litru vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 bobkový list
  • několik kuliček nového koření

Příprava

Kuřecí maso opláchněte a dejte vařit do studené vody. Přiveďte k varu a stáhněte plamen. Odebírejte pěnu, která se tvoří na povrchu.

Po cca 15 minutách přidejte očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu, česnek, cibuli, koření a olivový olej.

Vařte na mírném ohni přibližně 45 minut.

Nakonec vmíchejte bujón a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí.

Vývar přeceďte, maso oberte a nakrájejte. Dochutťe solí a pepřem.

Hotový kuřecí vývar podávejte s nudlemi, játrovými knedlíčky nebo jen tak s masem a zeleninou.

Tip na závěr : Vývar lze i zamrazit a použít jako základ pro omáčky, risotto nebo jiné polévky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept