Skořicoví šneci s cukrovou polevou

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborní šneci z kynutého těsta – dezert, který bude chutnat každému

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 60 ml vlažné vody
  • 120 ml mléka
  • 50 g měkkého másla
  • 1 vejce

Příprava

V míse smíchejte mouku, cukr a sušené droždí. Přilijte vodu a mléko a promíchejte. Nakonec přidejte měkké máslo a vejce a v robotu nebo šlehačem s hnětacími háky zadělejte hladké pružné těsto. Přístroj zapněte jen na nízké otáčky, aby se těsto dobře provzdušnilo. Pokud nemáte robot, samozřejmě těsto zvládnete zadělat ručně. Nechte asi hodinu pod čistou utěrkou na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

Zatím si připravte náplň: skořici smíchejte s cukrem. Troubu zapněte na 180 °C.

Vykynuté těsto propracujte na pomoučené pracovní ploše a rozválejte na asi 3 mm silný obdélník. Po celém povrchu ho potřete rozpuštěným máslem a posypejte skořicovým cukrem.

Poté obdélník podélně zaviňte jako roládu a krájejte z ní asi 3–4 cm široké rolky. Formu nebo zapékací misku vymažte máslem a rolky do ní vyskládejte tak, aby byl vidět řez. Příliš je na sebe nemačkejte, ale ani nemusíte dělat mezery, během pečení k sobě hezky skynou. Kdybyste je chtěli péct samostatně, pak šneky krájejte vysoké jen asi 2–3 cm a klaďte je volně vedle sebe na plech pokrytý pečicím papírem. Při dovinutí rolády okraj potřete vodou, ať se k sobě vrstvy těsta lépe přilepí a šneci se při dokynutí a pečení nerozvinou.

Šneky ve formě či na plechu nechte ještě asi deset minut kynout. Pak vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut dozlatova. Po vyndání nechte vychladnout.

Zatím si připravte cukrovou polevu. Moučkový cukr smíchejte s vanilkou a citronovou šťávou.

Ingredience Skořicová náplň

  • 1 lžíce mleté skořice
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Příprava Skořicová náplň

viz nahoře

Ingredience Cukrová poleva

  • 120 g moučkového cukru
  • 2 špetky mleté vanilky
  • 2 lžíce citrónová šťávy

Příprava Cukrová poleva

viz nahoře

Tip na závěr : Dobrou chuť.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept