Skotské vejce

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 70 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skotské vejce je pochoutka, kterou ocení i každý masožravec. Nevěříte? vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se sami.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 g mletého vepřového masa
  • hladká mouka
  • vejce
  • špetka soli, pepř
  • řepkový olej
  • 3 plátky starého toustového chleba
  • 2- 3 snítky tymiánu
  • špetka soli, příp. pepř
  • 5 lžic majonézy Hellmann's Delikátní
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 menší sterilovaná okurka
  • pepř

Příprava

V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem.

Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno.

Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.

V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí.

Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte.

Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept