Příprava
Fazole namočíme na několik hodin do vody (nejlépe přes noc). Poté je uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou.
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev, petržel a celer na malé kostičky. Cibuli zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso, osmahneme, zasypeme mletou paprikou a vmícháme rajčatový protlak. Vše orestujeme.
K opečenému masu přisypeme nakrájenou zeleninu. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a nové koření. Promícháme, zalijeme vývarem, přiklopíme a vaříme do měkka.
Nakonec k masu přidáme uvařené fazole, nakrájenou klobásu a přivedeme opět k varu.
Zahustíme moukou rozšlehanou v kysané smetaně a krátce provaříme. Podáváme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář