Skvělá a sytá fazolová polévka

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Hustá polévka, která zasytí i jako hlavní chod.

Ingredience

  • 100g červených fazolí
  • 100g bílých fazolí
  • 200g vepřové plece
  • 200g hovězí zadní
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 2 PL oleje
  • 1 PL mleté sladké papriky
  • 1 PL rajského protlaku
  • sůl, pepř
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 PL tymiánu
  • 1 klobása
  • 1l zeleninového vývaru
  • 2 PL hladké mouky
  • 250ml kysané smetany

Příprava

Fazole namočíme na několik hodin do vody (nejlépe přes noc). Poté je uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou.

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev, petržel a celer na malé kostičky. Cibuli zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso, osmahneme, zasypeme mletou paprikou a vmícháme rajčatový protlak. Vše orestujeme.

K opečenému masu přisypeme nakrájenou zeleninu. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a nové koření. Promícháme, zalijeme vývarem, přiklopíme a vaříme do měkka.

Nakonec k masu přidáme uvařené fazole, nakrájenou klobásu a přivedeme opět k varu.

Zahustíme moukou rozšlehanou v kysané smetaně a krátce provaříme. Podáváme.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept