Skvělá a zdravá kopřivová polévka

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jarní polévka plná vitamínů, která vás svou chutí překvapí. Její příprava nezabere déle než půl hodiny, a jde tak o recept na rychlou a zdravou večeři nebo oběd.

Ingredience

  • 4 hrsti čerstvých kopřiv
  • 1 cibule
  • 1 litr horký zeleninový vývar
  • 2 větší brambory
  • 1 lžíce miso pasty
  • 1 lžíce ume octa
  • rostlinná smetana nebo kokosové mléko z plechovky
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicová semínka opražená
  • sedmikrásky na ozdobu

Příprava

Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji společně se solí a pepřem. Solíme raději méně, jelikož později přidáváme miso pastu a ume ocet, oboje je slané.

Kopřivy propereme a spaříme. Až je budeme krájet, tak nebudou pálit. Pokrájíme kopřivy, a.když je cibulka nahnědlá, tak je k ní přidáme. Společně ještě trochu osmahneme. Potom zalijeme horkým vývarem.

Přidáme na menší kostičky pokrájené brambory a ještě asi 15 minut na mírném ohni povaříme. Stáhneme z plotny, přidáme lžičku miso pasty a vše rozmixujeme do krémové konzistence. Nakonec dochutíme ume octem.

Kdo má rád smetanové polévky může přidat podle chuti veganskou smetanu – dobré je i kokosové mléko. Polévku ozdobíme sedmikráskami, které jsou též jedlé a obsahují třísloviny, hořčiny, saponiny, minerální látky, vitamin C .

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept