Příprava
Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji společně se solí a pepřem. Solíme raději méně, jelikož později přidáváme miso pastu a ume ocet, oboje je slané.
Kopřivy propereme a spaříme. Až je budeme krájet, tak nebudou pálit. Pokrájíme kopřivy, a.když je cibulka nahnědlá, tak je k ní přidáme. Společně ještě trochu osmahneme. Potom zalijeme horkým vývarem.
Přidáme na menší kostičky pokrájené brambory a ještě asi 15 minut na mírném ohni povaříme. Stáhneme z plotny, přidáme lžičku miso pasty a vše rozmixujeme do krémové konzistence. Nakonec dochutíme ume octem.
Kdo má rád smetanové polévky může přidat podle chuti veganskou smetanu – dobré je i kokosové mléko. Polévku ozdobíme sedmikráskami, které jsou též jedlé a obsahují třísloviny, hořčiny, saponiny, minerální látky, vitamin C .
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář