Bramboračka s čerstvými houbami

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bramboračka je tradiční česká polévka, ve které nesmí chybět brambory, česnek, majoránka a čerstvé houby. Tento typicky podzimní recept vás zahřeje i zasytí, takže si bramboračku můžete dopřát jak k obědu, tak na večeři.

Ingredience

  • Čerstvé houby - alespoň jednu hrst
  • Ořech másla
  • Cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 4 brambory
  • Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Knorr hotová jíška tmavá
  • Majoránka, pepř, sůl
  • Libeček

Příprava

Na másle necháme zesklovatět cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme prolisovaný česnek, mrkev nakrájenou na malé kousky a čerstvé houby. Pokud máme houby sušené, zalijeme je horkou vodou. Osolíme, opepříme a dochutíme kořením.

Směs zalijeme vývarem, přidáme do hrnce brambory nakrájené na malé kostičky.

Povaříme do změknutí brambor.

Polévku dohustíme tmavou jíškou do požadované konzistence. Přidáme majoránku.

Hotovou bramboračku dozdobíme nasekaným libečkem a podáváme s pečivem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept