Pečená dýně s bramborami – hotová za půl hodiny

Autor: HandyAndy HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pečenou dýni využijete hned několika způsoby – jako základ na dýňovou polévku, jako přílohu k masu nebo samotnou. Výborně chutná například s avokádovým dipem guacamole.

Ingredience

  • 1 dýně
  • 2 cibule
  • 5 menších brambor
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje

Příprava

Všechny ingredience nakrájíme, čím menší kousky, tím kratší dobu je nutné směs péct.

Poskládáme všechny ingredience na plech, zakápneme olivovým olejem a pečeme na 200°C po dobu nejméně 20 minut, záleží na velikosti kousků dýně.

Pečenou směs kontrolujeme a můžeme vyzkoušet propíchnutím vidličkou nebo nožem, pokud se nám podaří propíchnout dýni snadno, je měkká a hotová.)

Tip na závěr : Dýni si můžete bez brambor upéct dopředu a vychladlou uložit do lednice. Pak z ní už můžete v cuku letu vykouzlit rychlou večeři.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept