Slaný koláč ze zeleného chřestu a kozího sýra

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Slaný koláč, nebo také quiche, je takové univerzální jídlo – hodí se jako vydatná snídaně, svačina na cesty nebo se salátem jako plnohodnotný oběd či večeře. Tento báječný slaný koláč ze zeleného chřestu, hub a kozího sýra máte během hodinky hotový a vydá hned na několik porcí.

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g zeleného chřestu
  • 250 g hub (např. maitake, F50F)
  • 100 g jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • Hrst vlašských ořechů
  • 100 g zakysané smetany
  • 4 vejce
  • 1 vanička Knorr bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 100 g kozího sýra
  • Sušený tymián

Příprava

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a vtlačíme do ní rozválené listové těsto, abychom měli zhruba tři centimetry vysoké okraje. Pečeme asi 15 minut.

Mezitím z chřestu odřízneme tvrdé konce a nakrájíme ho na centimetrové kousky. Houby nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka. Na oleji osmahneme chřest, houby i cibulku dozlatova. Trvá to asi 4 minuty.

Ztlumíme plamen a do pánve přihodíme tymián a plátky česneku. Krátce opečeme. Pak do směsi přidáme rozdrcené vlašské ořechy a bujón, který jsme si rozmíchali v troše horké vody. Krátce povaříme.

Do směsi přidáme zakysanou smetanu odstavíme ji z plotny. Necháme ji vychladnout.

Formu na koláč s napůl upečeným těstem naplníme připravenou chřestovou náplní. Koláč zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Na závěr na něj rozdrobíme čerstvý kozí sýr. Pečeme dalších 20 az 30 minut, dokud není koláč upečený.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept