Příprava
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a vtlačíme do ní rozválené listové těsto, abychom měli zhruba tři centimetry vysoké okraje. Pečeme asi 15 minut.
Mezitím z chřestu odřízneme tvrdé konce a nakrájíme ho na centimetrové kousky. Houby nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka. Na oleji osmahneme chřest, houby i cibulku dozlatova. Trvá to asi 4 minuty.
Ztlumíme plamen a do pánve přihodíme tymián a plátky česneku. Krátce opečeme. Pak do směsi přidáme rozdrcené vlašské ořechy a bujón, který jsme si rozmíchali v troše horké vody. Krátce povaříme.
Do směsi přidáme zakysanou smetanu odstavíme ji z plotny. Necháme ji vychladnout.
Formu na koláč s napůl upečeným těstem naplníme připravenou chřestovou náplní. Koláč zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Na závěr na něj rozdrobíme čerstvý kozí sýr. Pečeme dalších 20 az 30 minut, dokud není koláč upečený.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář