Šlehačková bábovka

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasický a osvědčený recept na šlehačkovou bábovku.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g pískového cukru
  • 250 ml plnotučné smetany
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 1 lžíce tuzemského rumu
  • 2 lžíce holandského kakaa

Příprava

Žloutky oddělte od bílku, přidejte cukr a smetanu. Mixérem nebo robotem šlehejte alepsoň 10 minut.

Poté přidejte mouku, kypřící prášek a lžičku tuzemského rumu. Nakonec do těsta optrně zamíchejte ušlehané bílky.

Do vymazané formy nalijte část těsta a do zbytku zamíchejte kakao. Lžící vytvořte mramorování.

Bábovku pečte cca 45 minut na 180 stupňů.

Tip na závěr : Místo kakaa přidejte do bábovky nasekané ořechy, rozinky, kokos, nebo cokoliv co máte rádi.

Diskuse k receptu (1)

Nový komentář
77 06.10.2022

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept