Smaženice s domácím kmínovým chlebem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Česká klasika

Ingredience

  • 2 PL sádla
  • 1 cibule
  • 500g očištěných hub
  • 2 ČL drceného kmínu
  • sůl, pepř
  • 2 vejce

Příprava

V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm doměkka cibuli. Přihodíme houby, kmín, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijeme je trochou vody. Vejce prošleháme se solí a pepřem a vlijeme je k houbám.

Mícháme asi půl minuty, pak stáhneme z ohně a podáváme s čerstvým chlebem.

Ingredience Domácí kmínový chléb

  • 1 kg hladké mouky
  • 6 dcl vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce kmínu
  • 1 kostka droždí - 42 g
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kostka cukru
  • vejce na potření
  • kmín na posypání

Příprava Domácí kmínový chléb

Do vlažné vody dáme kostku cukru, rozdrolíme droždí a necháme ho nakynout.

Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.

Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut.

Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrchu třikrát nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme 25 minut.

Tip na závěr : Dobrou chuť.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept