Smaženice z bedel

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělá a rychlá pochoutka z bedly – super oběd nebo večeře. Bedla vysoká sice nepatří mezi tzv. medicinální houby, ale i ona obsahuje zdraví prospěšné látky. Například flavonoidy se silnými antioxidačními vlastnostmi. Bedla obsahuje také nezanedbatelné množství betakarotenu, kyselinu listovou, mastné kyseliny a v neposlední řad i proteiny. Tak šup na houby!

Ingredience

  • 250 g bedel
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 4 vejce
  • Sůl
  • Knorr pepř černý mletý z Vietnamu, Knorr kmín mletý

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme zesklovatět na pánvi s rozpuštěným máslem.

Do pánve přidáme na malé kousky nakrájené klobouky bedel, smažíme do změknutí, cca 5 minut.

Vyšleháme 4 vajíčka, ochutíme kořením a vlijeme do pánve.

Krátce smažíme, aby vznikla jednotná směs. Stáhneme z plamene a smaženici z bedly můžeme podávat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept