Smetanová polévka z bílého chřestu

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlá a jemná polévka z bílého chřestu.

Ingredience

  • 500 g bílého chřestu
  • 400 ml vývaru nebo vody
  • polovina cibule
  • 100 ml smetany
  • olivový olej
  • sůl

Příprava

Nejprve je potřeba očistit chřest, oloupat škrabkou celé nohy a dle potřeby odkrojit 1-2cm tvrdého konce.

Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájený chřest.

Zalijte vývarem nebo vodou, osolte a vařte cca 15 minut.

Nakonec přidejte smetanu a rozmixujte polévku ponorným mixérem.

Pokud chcete polévku opravdu jemnou, propasírujte přes jemné sítko.

Nakonec dochuťte polévku solí podle vaší chuti.

Tip na závěr : Polévku podávejte se lžící jogurtu, nebo zakysané smetany.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept