Snadné domácí knedlíčky s náplní ze špenátu a fety

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Říkáte si, že domácí knedlíčky jsou moc složité? Ale kdeže – s tímto receptem zvládnete domácí knedlíčky (nebo také pirohy, záleží na úhlu pohledu) levou zadní. Špenátová náplň s fetou je lehká a svěží, ale zároveň zasytí. Špenát použijte klidně mražený a pokud neseženete fetu, vystačíte si i s balkánským sýrem.

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 120 ml vody
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 500 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
  • 1 kostička zeleninového bujonu Knorr
  • 200 g sýra feta
  • 3 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla

Příprava

Vypracujeme si těsto a to buď ručně nebo v robotu. Smícháme mouku, teplou vodu, vejce a sůl. Když máme hladké těsto, dáme ho odpočívat do ledničky na 20 minut.

Náplň do knedlíčků si připravíme tak, že na pánvi na másle osmahneme česnek a šalotku nakrájené nadrobno. K nim přidáme špenát a bujon. Smažíme několik minut, než se chutě propojí.

Do směsi vmícháme kousky feta sýru a náplň dáme odpočívat na 20 minut do lednice.

Těsto na knedlíčky rozválíme na tenkou placku a z ní vykrajujeme kolečka. Ta plníme náplní a tvarujeme z nich knedlíčky.

Knedlíčky vaříme v osolené vroucí vodě. Pak je podáváme, nebo je můžeme ještě osmažit na oleji.

Tip na závěr : Knedlíčky jsou nejlepší teplé, ale klidně je servírujte i studené – báječně poslouží jako svačina na cesty nebo oběd do práce

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept