Snadný pečený čaj z ovoce

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

V kombinaci ovoce se meze nekladou. Myslete však na výslednou barvu a sladkost čaje. Báječně chutná například i exotické ovoce – třeba mango nebo granátové jablko.

Ingredience

  • 2 kg ovoce
  • 750 g cukru
  • 2 ks skořice
  • 4 ks badyánu
  • 5 ks hřebíčku
  • 2 citrony
  • 2 dcl rumu (nemusí být)

Příprava

Větší kusy ovoce nakrájíme na kostičky, oloupaný citron také, a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, zasypeme cukrem.

Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme.

Hned po upečení přidáme rum, rychle promícháme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu.

Použití: Do hrnečku dáme 1-2 lžíce této směsi, zalijeme horkou vodou. Vypijeme jako čaj a na spodu hrnečku nás čeká pochoutka v podobě kousků ovoce.

Tip na závěr : Vhodné i jako drobný dárek.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept