Socca s pečenou petrželí a rajčaty

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Že vám socca nic neříká? Ochutnejte a uvidíte, že se stane častou sočástí vašeho jídelníčku.

Ingredience

  • 200 g cizrnové mouky
  • 1 Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 1 lžíce koření zaatar (nebo jiné orientální)

Příprava

Předehřejeme troubu na 175°C. Bohatý bujón rozpustíme ve 400 ml vody, přidáme cizrnovou mouku a vyšleháme dohromady ve střední misce dokud těsto není hladké. Těsto necháme 30 minut odpočinout, aby mouka nasála vodu.

Střední pánev asi se lžící oleje si připravíme na střední až vyšší teplotu. Těsto nalijeme doprostřed pánve a nakláníme ji tak, aby se těsto rovnoměrně rozprostřelo po pánvi. Soccu opékáme asi dvě minuty, postupně začínáme vidět bublinky, otočíme ji a pečeme další 1-2 minuty. Socca by měla být pružná uprostřed a křupavá na krajích a silná asi 5 mm.

Soccu přeneseme na pečící papír.

Ingredience Obloha

  • 200 g kořenové petržele, omyté, nakrájené na 2 cm tlusté proužky (F50F)
  • 100 g cibule
  • 500 g rajčat
  • 80 g vlašských ořechů, nasekaných
  • 75 g polotvrdého sýru
  • 100 g rukoly
  • Zakysaná smetana (tip na servírování)

Příprava Obloha

Přidáme kořen petržele, čtvrtky rajčete a cibule na soccu a zakápneme olivovým olejem. Pečeme asi 15 minut, až je vše zlatavé a dochutíme.

Posypeme polotvrdým sýrem a necháme ještě pár minut v troubě tak, aby se nám sýr rozpustil. Nakonec posypeme vlašskými ořechy a rukolou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept