Příprava
Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vezmeme si hlubší pánev nebo hrnec s nepřilnavým dnem a na troše oleje zpěníme cibulku s mrkví, po chvíli přidáme česnek. Následně přidáme maso a vařečkou zpracujeme, aby se ideálně opeklo rovnoměrně ze všech stran.
Do směsi přilijeme víno a necháme alkohol úplně odpařit. Následně přidáme kousky řapíkatého celeru (měla jsem mražený – pokud máte čerstvý, přidejte ho v prvním kroku spolu s mrkví), pasírovaná rajčata a protlak. Zamícháme, pořádně osolíme a přidáme snítku až dvě rozmarýnu a tymiánu. Přikryjeme a necháme mírně probublávat třeba i několik hodin. Alespoň ale dvě.
Ragů bolognese servírujeme se špagetami a čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo grana padano.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář