Špagety carbonara jednoduše a chutně

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Italská klasická rychlovka – vyzkoušejte je k obědu nebo ke slavnostnější večeři!

Ingredience

  • 400 g kvalitních špaget
  • 200 g italské pancetty
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 4 žloutky
  • 60 ml smetany
  • Sůl, pepř

Příprava

Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme je a vodu všechnu neslíváme a necháme si jí na straně.

Pancettu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.

Do mísy dáme žloutky, parmezán a smetanu a důkladně promícháme. Do směsi přidáme opečenou slaninu.

Do směsi vhodíme uvařené špagety a mícháme, aby každá špageta byla obalená.

Podle potřeby přidáme pár lžic vody ze špaget.

Dosolíme a opepříme a ihned podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept