Špagety po boloňsku s čočkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na boloňské špagety bez masa? Proč ne. S červenou čočkou bude výsledný pokrm vhodný i pro vegetariány a uvidíte, že si pochutnáte!

Ingredience

  • 150 g červené čočky (F50F)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 1 lilek
  • 100 g žampionů (F50F)
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 450 ml vody
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžičky oregana
  • Černý pepř
  • 400 g špaget

Příprava

Čočku propláchneme. Mrkev, lilek a houby omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pak je opečeme na olivovém oleji. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, utřený česnek a rajčatové pyré. Provaříme.

Ve 450 ml horké vody rozpustíme bujón a vlijeme do pánve, kam přidáme i čočku a balsamico.

Vaříme asi 25 minut, dokud není čočka měkká. Dochutíme oregánem, solí a pepřem.

Podáváme s těstovinami a oblíbeným sýrem. Výtečný je parmazán.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept