Špagety po uhlířsku

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Špagety po uhlířsku jsou počeštěné špagety carbonara. Tyto těstoviny obsahují místo špeku guancale anglickou slaninu a místo ovčího sýra pecorino parmazán. Díky tomu na ně snadněji seženete ingredience. Vajíčka vybírejte v co nejvyšší kvalitě, ideálně by kód na nich měl začínat 0 (bio kvalita), nebo 1 (volný chov).

Ingredience

  • 200 g špaget
  • 2 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 50 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř

Příprava

Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Nesléváme všechnu vodu ze špaget, budeme ji potřebovat později.

Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a stroužky jen rozmáčkneme nožem.

Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, slaninu s česnekem opečeme do křupava. Poté česnek z pánve vyndáme.

Mezitím si v míse rozšleháme vejce, osolíme a opepříme a vmícháme najemno nastrouhaný parmazán.

Na pánev ke slanině přidáme špagety, přidáme asi 2-3 lžíce vody ze špaget.

Odstavíme pánev z ploténky a zalijeme směsí vajec a sýra a důkladně promícháme.

Podáváme horké a posypeme ještě sýrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept