Špagety s bazalkovým pestem a parmazánem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Hlavní jídlo

Ingredience

  • 250g těstovin, nejlépe špaget
  • 25g čerstvé bazalky (3 hrsti)
  • 1 PL slunečnicových semínek/piniových oříšků
  • 50ml kvalitního olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 50g na jemno nastrouhaného parmazánu
  • hobliny parmazánu na servírování
  • špetka hrubozrnné soli

Příprava

V hmoždíři rozmačkáme česnek a špetku hrubé soli. Přidáme osušené lístky bazalky a krouživými pohyby je lehce rozdrtíme dokud nepustí zelenou šťávu. Přidáme piniové oříšky a rozdrtíme je. Pokračujeme dokud nám nevznikne konzistence kaše. Přidáme sýr a pořádně je v hmoždíři promícháme. Nakonec přidáváme olivový olej po troškách.

Uvařené těstoviny al dente smícháme s pestem.

Tip na závěr : Pesto můžeme konzervovat v lednici, ale je potřeba vršek pesta zalít olivovým olejem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept