Špaldovo-jogurtové vafle se zeleninou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vafle nemusí být jen sladké. Vyzkoušejte tyto slané vafle ze špaldové mouky a jogurtu, obložte je pořádnou porcí zeleniny a máte zdravou svačinu či oběd. Špalda je plná vlákniny a minerálů a ještě přirozeně bezlepková, takže skvělá volba pro vaše zdraví!

Ingredience

  • 200 g jogurtu
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 250 g špaldové mouky (F50F)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 300 g rajčat
  • 1 žlutá paprika
  • 50 g rukoly
  • Sůl, pepř, koření dle chuti

Příprava

Jogurt, mléko, vejce, olej, mouku a prášek do pečiva smícháme v misce metličkou. Necháme 10 minut odpočívat.

Mezitím si připravíme zeleninu – rajčata na plátky, papriku na tenké proužky. Rukolu jemně natrháme.

Vaflovač potřeme malým množstvím oleje a postupně na něm opečeme šest vaflí.

Servírujeme tak, že na jednu vafli navršíme část zeleniny, přikryjeme druhou vaflí, opět přikryjeme zeleninou a nakonec přiklopíme třetí vaflí. Propíchneme párátkem a servírujeme.

Tip na závěr : Servírujeme s krémovou hořčicí Hellman's nebo Hellman's salátovým dresinkem César.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept