Příprava
Maso nakrájíme na 4 přibližně stejně velké plátky. Plátky dáme na prkýnko a naklepáme paličkou, aby zvětšily svoji plochu. Vejce rozčtvrtíme. Klobásu, špek a okurky nakrájíme na proužky, tak aby byli o něco kratší než plátky masa. Maso osolíme, opepříme a potřeme lžicí hořčice. Na kraj plátku naskládáme okurku, klobásu, špek a na ně dáme vejce. Začneme rolovat maso od náplně. Po každém rolování maso utáhneme. Všechny závitky zabalíme a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.
Zbytek špeku pokrájíme na drobné kostičky a dáme do hrnce s rozpáleným olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme asi 5 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů. Závitky naskládáme do kastrolu a podlijeme hrnečkem vývaru. Hrnec vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme odkryté 15-20 min. Dále maso zalijeme zbytkem vývaru. Přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme zpět do trouby. Dusíme 40 min dokud není maso měkké.
Měkké závitky vyjmeme z kastrolu. Výpek na silném ohni necháme chvilku zredukovat. Kdo chce, zahustí moukou, přidá lžíci hořčice. Zahuštěnou omáčku zamícháme metličkou, tak aby nevznikly v omáčce hrudky. Oheň snížíme a na mírném ohni přivedeme omáčku k varu. Pokud nezahušťujeme, servírujeme přelité samotným výpekem.
Podáváme s rýží.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář