Španělský ptáček z krůtího prsa

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasika

Ingredience

  • 600g krůtí prsa
  • 4 PL plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • 3 uvařená vejce natvrdo
  • 1 klobása
  • 100g špek
  • 2 cibule
  • 3 nakládané okurky
  • 1l vývaru
  • 3 PL hladké mouky
  • 3 PL oleje
  • rýže

Příprava

Maso nakrájíme na 4 přibližně stejně velké plátky. Plátky dáme na prkýnko a naklepáme paličkou, aby zvětšily svoji plochu. Vejce rozčtvrtíme. Klobásu, špek a okurky nakrájíme na proužky, tak aby byli o něco kratší než plátky masa. Maso osolíme, opepříme a potřeme lžicí hořčice. Na kraj plátku naskládáme okurku, klobásu, špek a na ně dáme vejce. Začneme rolovat maso od náplně. Po každém rolování maso utáhneme. Všechny závitky zabalíme a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.

Zbytek špeku pokrájíme na drobné kostičky a dáme do hrnce s rozpáleným olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme asi 5 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů. Závitky naskládáme do kastrolu a podlijeme hrnečkem vývaru. Hrnec vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme odkryté 15-20 min. Dále maso zalijeme zbytkem vývaru. Přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme zpět do trouby. Dusíme 40 min dokud není maso měkké.

Měkké závitky vyjmeme z kastrolu. Výpek na silném ohni necháme chvilku zredukovat. Kdo chce, zahustí moukou, přidá lžíci hořčice. Zahuštěnou omáčku zamícháme metličkou, tak aby nevznikly v omáčce hrudky. Oheň snížíme a na mírném ohni přivedeme omáčku k varu. Pokud nezahušťujeme, servírujeme přelité samotným výpekem.

Podáváme s rýží.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept