Špenátová polévka s pažitkou

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Svěží špenátová polévka s pažitkou, která zahřeje a navíc obsahuje ingredience ze seznamu 50 potravin budoucnosti.

Ingredience

  • 25 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g tmavého žitného chleba, nadrobeného
  • 180 g baby špenátu (F50F)
  • 35 g hrubě nasekané pažitky a 2 lžíce na servírování
  • 3-4 ledové kostky
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Černý pepř
  • 1 lžíce křenu ze sklenice
  • 375 ml řeckého jogurtu
  • 125 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvě strouhaného křenu (volitelné)

Příprava

Máslo a olej zahřejeme na pánvi na střední teplotu a opečeme chlebové drobky do křupava (4-5 min). Necháme odkapat na papírové kuchyňské utěrce.

Špenát, petrželku, ledové kostky, Knorr bujón rozpuštěný v 500 ml vody (dle návodu) dáme do mixéru a mixujeme do hladka.

Přes jemné sítko slijeme do mísy. Vmícháme černý pepř, křen, jogurt a zakysanou smetanu.

Polévku rozlijeme do misek, posypeme chlebovými krutonky, zbylou pažitkou a pokud chcete také čerstvým křenem.

Tip na závěr : Výborné s opečenou jarní cibulkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept