Špenátové kari s červenou čočkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí, Pálí Pikantnost

Luštěninové kari je plné bílkovin, minerálů a taky ho máte hotové raz dva. Tato verze kombinuje špenát, červenou čočku a smetanu, případně kokosové mléko. Kari servírujeme s rýží.

Ingredience

  • 250 g mraženého špenátu
  • 100 g červené čočky (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 150 g dlouhozrnné směsi divoké rýže (F50F)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml smetany na vaření nebo kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření

Příprava

Čočku a rýži uvaříme zvlášť podle návodu na obalu. K čočce přihodíme bujon, který ji hezky dochutí.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s kari dozlatova. Dáváme pozor, aby nám koření nezhořklo. Do pánve přihodíme špenát, který na mírném plameni postupně ohřejeme.

Do směsi přidáme smetanu a zahřejeme. Vmícháme uvařenou čočku.

Špenátové kari podáváme s rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept