Špenátové mini-quiche

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Quiche je slaný koláč původem z Francie. Dneska přinášíme zjednodušený recept, u kterého se nemusíte dělat s domácím těstem. V tomto případě ho zastoupí plátky chleba nebo toastového chleba, kterými vyložíme formičky na muffiny. Tyhle mini quiche se báječně hodí na svačinku nebo jako pohoštění pro návštěvu.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 30 g parmazánu
  • 30 g nivy
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 6 plátků bílého chleba (toasťáku)
  • 1 cibule
  • 200 ml veganské smetany
  • 200 g špenátu (F50F)
  • 20 g másla

Příprava

Troubu předehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji krátce opečeme. Do pánve přihodíme špenát a opékáme. Směs necháme vychladnout.

Smetanu zahřejeme a rozmícháme v ní bujon. Smetanu necháme vychladnout a zašleháme do ní vejce.

Plátky chleba potřeme z jedné strany máslem. Do formy na muffiny napěchujeme chleba (máslovou stranou dolů), poté naplníme špenátovou směsí, trochou nivy a trochou parmazánu.

Mini quiche pečeme 12 minut. Pak je opatrně vyndáme z formy a dáme dopéct na další dvě minuty.

Tip na závěr : Quiche chutná skvěle za tepla – se salátkem jde o plnohodnotné hlavní jídlo. Nebo je servírujte studené jako svačinu nejen na cesty.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept