Špenátové palačinky s čočkou a sýrem feta

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Palačinky dokážou posloužit jako perfektní oběd nebo večeře – tedy pokud zvolíte verzi plnou luštěnin a zeleniny, jako je v tomto receptu.

Ingredience

  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 120g čočky Puy (F50F)
  • 200 ml polotučného mléka
  • 120 g mraženého špenátu
  • 70 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2,5 lžíce olivového oleje
  • 45 g šalotky
  • 15 g petrželky
  • 15 g bazalky
  • 15 g kaparů
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 75 g feta sýra
  • 25 g loupaných vlašských ořechů

Příprava

Bujón rozpustíme v rendlíku v 500 ml vroucí vody. Přidáme čočku a necháme ji 30 minut namočit. Pak vodu přivedeme k varu a čočku asi 15 minut vaříme.

Mezitím ve větší míse umixujeme tyčovým mixérem rozmražený špenát a mléko. V druhé míse promícháme mouku a vajíčko. Pak postupně přiléváme špenátovou směs – a vyšleháme metlou těstíčko spolu se lžící oleje.

Připravíme si salsu – šalotku, kapary, bazalku a petržel nakrájíme nadrobno a smícháme se solí, citronovou šťávou a olejem.

Ze špenátového těsta vytvoříme asi čtyři palačinky, které opečeme z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi.

Palačinky servírujeme s čočkou, čerstvým špenátem, feta sýrem a salsou. Ozdobíme ořechy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept