Příprava
Bujón rozpustíme v rendlíku v 500 ml vroucí vody. Přidáme čočku a necháme ji 30 minut namočit. Pak vodu přivedeme k varu a čočku asi 15 minut vaříme.
Mezitím ve větší míse umixujeme tyčovým mixérem rozmražený špenát a mléko. V druhé míse promícháme mouku a vajíčko. Pak postupně přiléváme špenátovou směs – a vyšleháme metlou těstíčko spolu se lžící oleje.
Připravíme si salsu – šalotku, kapary, bazalku a petržel nakrájíme nadrobno a smícháme se solí, citronovou šťávou a olejem.
Ze špenátového těsta vytvoříme asi čtyři palačinky, které opečeme z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi.
Palačinky servírujeme s čočkou, čerstvým špenátem, feta sýrem a salsou. Ozdobíme ořechy.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář