Špenátový závin s houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Závin neboli štrůdl se skvěle hodí na svačinu, ale i klidně i jako hlavní chod – v tom případě ho doporučujeme doplnit o salát. Tento špenátovo-houbový závin chutná skvěle i studený.

Ingredience

  • 500 g mraženého špenátu (F50F)
  • 1 cibule
  • 500 g žampionů
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml smetany
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • Pepř
  • 50 g sýra feta
  • 2 lžíce mouky
  • 1 balení chlazeného listového těsta

Příprava

Rozmrazíme špenát. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme a nakrájíme houby.

Na velké pánvi orestujeme na oleji cibuli a 3⁄4 žampionů. Přidáme špenát a opékáme, dokud se tekutina neodpaří.

Dochutíme pepřem. Směs necháme mírně vychladnout, pak do ní vmícháme nadrobenou fetu a mouku.

Těsto rozprostřeme na pomoučněný vál a naplníme náplní. Můžeme udělat i dva menší záviny. Spoje zahladíme pomocí navlhčených prstů a následně záviny potřeme olejem.

Závin(y) pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu zhruba 30 minut.

Zbylé houby orestujeme na troše oleje, zalijeme smetanou a necháme chvíli probublat. Ve směsi rozpustíme bujon, který ji hezky ochutí. Osolíme a opepříme dle chuti.

Závin nakrájíme na plátky a servírujeme s houbovou omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept