Srbské rizoto

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasické rizoto s mletým masem, hráškem a paprikou.

Ingredience

  • 200 g mletého masa mix hovězí a vepřové
  • 250 g rýže
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 2-3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 2-3 lžíce papriky nakrájené nadrobno
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • Eidam na podávání

Příprava

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno.

Rozehřejeme v kastrolu olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso a důkladně ho opečeme.

Přidáme česnek a necháme prohřát.

Poté přidáme rajčatový protlak a sladkou papriku a opečeme.

Vsypeme hrášek, papriku a vývar. Na střední stupeň necháme pod pokličkou vařit.

Občas promícháme, dokud není rýže měkká.

Podáváme posypané eidamem.

Tip na závěr : Nejlépe chutná s kyselou okurkou

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept