Srdce ze špaldových houstiček

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Špaldová mouka je skvělá alternativa k té pšeničné – obsahuje spoustu vlákniny, dále také mangan prospěšný pro kosti a niacin a thiamin, látky snižující stres. Když někomu upečete toto srdce ze špaldových houstiček, uděláte mu dvojnásobnou radost. Potěšíte totiž jeho duši i tělo.

Ingredience

  • 30 g čerstvého droždí
  • 1⁄2 lžičky cukru
  • 550 g špaldové mouky hladké (F50F)
  • 3 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 1⁄2 lžíce olivového oleje
  • 1 1⁄2 lžíce sezamových semen (F50F)
  • 1 1⁄2 lžíce lněného semínka (F50F)

Příprava

Do 300 ml vlažné vody rozdrobíme droždí a necháme deset minut kynout.

Špaldovou mouku smícháme s tymiánem a olivovým olejem. Smícháme s drožďovou směsí.

Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě půl hodiny kynout.

Na pomoučněné ploše vypracujeme těsto. Rozdělíme na půl, půlky zase napůl a pokračujeme, dokud nemáme 18 malých bochánků.

Plech vyložíme pečicím papírem a bochánky na něj umístíme do tvaru srdce. Potřeme vlažnou vodou a posypeme semínky. Necháme kynout dalších 15 minut.

Pečeme 20-25 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Tip na závěr : Pokud chceme zajímavější chuť samotného pečiva, můžeme ve vodě předtím, než do ní rozdrobíme droždí, rozpustit jednu vaničku Knorr bohatého bujónu zeleninového. Jednoduše vodu přivedeme k varu,rozmícháme v ní bujón a pak necháme vystydnout, aby byla vlažná.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept