Srnčí medailonky se švestkovou omáčkou

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zvěřina na minutku

Ingredience

  • 300g srnčí hřbet
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 30ml olivový olej
  • 100ml červené víno
  • rozmarýn, tymián
  • citrónová šťáva

Příprava

Srnčí hřbet očistíme a nakrájíme na širší medailonky.

Opepříme čerstvě mletým pepřem. Přendáme maso do mísy, přidáme čerstvé bylinky.

Zalijeme červeným vínem, pokapeme olejem, citronovou šťávou a necháme odležet nejlépe do druhého dne v lednici.

Před přípravou necháme medailonky venku, aby maso mělo pokojovou teplotu. Pak je osušíme utěrkou a lehce rukou přitlačíme, a osolíme.

Na rozpáleném oleji opékáme srnčí medailonky zprudka, a to asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme.

Ingredience Švestková omáčka

  • výpek z masa
  • 1 PL másla
  • 1 ČL třtinového cukru
  • 1/2 cibule
  • 3 PL švestkových povidel
  • kapka sójové omáčky
  • červené víno

Příprava Švestková omáčka

Orestujeme nakrájenou cibuli ve výpeku z masa.

Přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Zalijeme červeným vínem a počkáme, až se mírně odpaří.

Pak přidáme sójovou omáčku a povidla. Za stálého míchání povaříme na mírném plameni cca deset minut.

Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí.

Udržujeme teplé.

Tip na závěr : Podáváme s americkým bramborem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept