Šťavnatý holandský řízek

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Chutný oběd z mletého masa.

Ingredience

  • 500 g mletého masa mix vepřové a hovězí
  • 100 g goudy nebo eidamu
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř
  • Hladká mouka
  • Vejce na obalování
  • Strouhanka

Příprava

Maso smícháme s nastrouhaným sýrem, vejci a ochutíme solí a pepřem.

Tvarujeme malé placky a obalujeme v klasickém trojobalu. Nejprve v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

Smažíme na sádle do zlatova a poté je necháme odpočinout 10 minut v troubě na 169 stupňů.

Tip na závěr : Podáváme s bramborovou kaší a posypeme petrželkou. Pro odlehčení můžeme přidat i okurkový nebo rajčatový salát.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept