Příprava
Předehřejte troubu na 190 °C, hranolky z tuřínu rozložte na plech a lehce je postříkejte olejem. Dochuťte solí a pepřem, poté posypte bylinkami. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
Mezitím rozkrojte fenykl na polovinu, očistěte jej a odstraňte stonky. Nakrájejte ho na tenké plátky a vložte do salátové mísy. Oloupejte pomeranč, nakrájejte jej na kolečka a přidejte k fenyklu. Posypte olivami a semínky granátového jablka. Pokud zbyly nějaké pěkné listy fenyklu, nakrájejte je najemno a salát posypte. Dochuťte solí.
Když máte salát připravený, pusťte se do steaků. Ochuťte je solí a pepřem. Lehce potřete pánvičku olejem a zprudka opečte podle chuti: 2–3 minuty z každé strany pro úpravu rare, 4 minuty pro medium a 5–6 minut pro propečený steak well done. Nechejte několik minut odležet (předtím je můžete dát i na několik minut do trouby, ale pozor, abyste je nevysušili). Poté podávejte s hranolky a salátem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář