Steak s tuřínovými hranolky a salátem z pomeranče a fenyklu podle The 1:1 Diet

Autor: VeruJis HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bramborové i batátové hranolky jsou velmi oblíbené. Pokud si ale hlídáte váhu, je lepší sáhnout například po tuřínu, který má mnohem méně kalorií.

Ingredience

  • Rostlinný olej
  • 200 g tuřínu, oloupaný a nakrájený na tenké hranolky
  • Malé větvičky rozmarýnu, tymiánu nebo šalvěje
  • 150 g fenyklu
  • 1 střední pomeranč
  • 4 černé olivy
  • Dužina z ½ granátového jablka
  • 2 x 120 g hovězího masa na rumpsteak
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava

Předehřejte troubu na 190 °C, hranolky z tuřínu rozložte na plech a lehce je postříkejte olejem. Dochuťte solí a pepřem, poté posypte bylinkami. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

Mezitím rozkrojte fenykl na polovinu, očistěte jej a odstraňte stonky. Nakrájejte ho na tenké plátky a vložte do salátové mísy. Oloupejte pomeranč, nakrájejte jej na kolečka a přidejte k fenyklu. Posypte olivami a semínky granátového jablka. Pokud zbyly nějaké pěkné listy fenyklu, nakrájejte je najemno a salát posypte. Dochuťte solí.

Když máte salát připravený, pusťte se do steaků. Ochuťte je solí a pepřem. Lehce potřete pánvičku olejem a zprudka opečte podle chuti: 2–3 minuty z každé strany pro úpravu rare, 4 minuty pro medium a 5–6 minut pro propečený steak well done. Nechejte několik minut odležet (předtím je můžete dát i na několik minut do trouby, ale pozor, abyste je nevysušili). Poté podávejte s hranolky a salátem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept