Steak z angus býčka s batátovým pyré a omáčkou z červeného vína

Autor: Filip Kuchař HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Je libo steak? Vyzkoušejte ho doplnit netradičními chutěmi batátového pyré a omáčky z červeného vína.

Ingredience

  • 2 plátky hovězího masa
  • Koření, bylinky dle chuti
  • Olivový olej
  • 2 batáty
  • Snítko rozmarýnu
  • Máslo
  • Sůl
  • 1 cibule
  • 150 ml červeného vína
  • 30 g špeku
  • 2 lžíce třtinového cukru

Příprava

Steak z angus býčka poklepeme klouby prstů, abychom neponičili jeho strukturu. Potřeme olivovým olejem, ochutíme kořením a bylinkami dle gusta strávníka. Necháme odležet alespoň půl dne v lednici.

Batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky a vložíme do vroucí osolené vody, vaříme do změknutí. Vodu scedíme a změklé batáty rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn, ořech másla a sůl dle chuti, vyšleháme.

Na kapce olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme kostičky špeku, vypražíme je. Zalijeme vínem, přidáme dvě lžíce cukru a necháme projít varem, vznikne nám sirupová konzistence. Omáčka z červeného vína je hotová.

Steak vyjmeme z lednice. Rozpálíme pánev s kapkou oleje, maso děláme zprudka 2,5 minuty z každé strany. Steak z angus býčka s batátovým pyré a omáčkou můžeme podávat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept