Steak z tuňáka alá Jiřík

Autor: ACSJIRIK HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit steak z tuňáka. Ryby obecně obshaují prospěšné omega mastné kyseliny, a je proto dobré si rybu dopřát aspoň jednou týdně. Spolu s bramborami jde o chutný a lehký oběd.

Ingredience

  • Tuňák steak
  • Brambory
  • Máslo
  • Koření
  • Česnek
  • Jarní cibulka

Příprava

Rozehřeji máslo, nasypu koření dle vlastní chuti (pro přítelkyni, která má ráda pálivé, jsem dal pálivou papriku, chilli a kajenský pepř).

Na rozehřáté máslo pak dám steak z tuňáka, který opékám 5 min z každé strany. Záleží na tloušťce steaku. Ke konci smažení k němu přidám najemno nasekaný česnek a kolečka jarní cibulky.

Steak z tuňáka podáváme s bramborami.

Tip na závěr : Vaření o inspiraci

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept