Stew z batátů a rajčat

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Není to ani polévka, ale ani úplně omáčka – je to zkrátka stew! Nejlepší s domácím chlebem.

Ingredience

  • 500 g batát (F50F)
  • 150 g pórku
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 vanička Knorr Organického jelly bujónu zeleninového
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • ½ lžičky skořice

Příprava

Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Z papričky odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno.

Pórek osmažíme na oleji, přidáme brambory a chilli a 500 ml horké vody, ve které jsme si rozpustili bujón.

Zakryjeme a vaříme 5 minut na mírném plameni.

Přidáme rajčata a skořici a vaříme dalších 20 minut.

Tip na závěr : Podáváme se zakysanou smetanou a chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept