Šťouchané brambory

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jedinečná a chutná příloha k jakémukoliv masu jsou tyto šťouchané brambory. Pro milovníky brambor mohou být klidně i jako hlavní chod.

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 2 velké cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje, nebo jiného tuku
  • čerstvá petržel
  • sůl

Příprava

Uvařte očištěné a osolené brambory do měkka a lehce je prošťouchejte. Stačí jen krátce.

Osmažte dozlatova cibulku nakrájenou na plátky a dejte stranou. Na stejné pánvi osmažte nakrájenou slaninu. Poté přidejte zpět cibulku, šťouchané uvařené brambory, čerstvou nakrájenou petrželku a zamíchejte.

Tip na závěr : Šťouchané brambory můžete zjemnit přidáním smetany nebo mléka.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept